WS 1, Сесија 3 - Иновативни примени на био-базирани ѓубрива во модерното земјоделство


Вто, 23 април 2024 | 09:30 - 12:00 AM CEST | Онлајн

 

Вовед

За да се справиме со предизвиците на конвенционалната производња на ѓубрива, која тежоко зависи од фосилни горива и се среќава со предвремени недостатоци на фосфати, алтернативите на база на био за ѓубрива нудат обетувачко решение. Сепак, пречките како свеста на политичките донесувачи, празнините во знаењето на заинтересираните страни и недостатокот на финансиска поддршка ги спречуваат нивното применување. Ова обука ќе ги опреми учесниците со потребните информации за да се справат со овие предизвици и да го промовираат рециклирањето на хранливите во циркуларната биоекономија.

 

Регистрација

Ве покануваме да учествувате во нашиот обуковен програм и се надеваме на вашата регистрација!

Регистрирајте се тука

 

Дневен ред

 


Wir bitten Sie, einer Verwendung von Cookies und Analysetools zur anonymen Auswertung der Nutzung unserer Webseite zuzustimmen, damit wir den Besuch unserer Webseite so komfortabel wie möglich gestalten und unser Angebot weiter verbessern können.

Weitere Infos finden Sie in unserer Datenschutzerklärung.

Einstellungen bearbeiten

Folgende optionale Tracking-Tools können Sie deaktivieren:

notwendige (Session-)Cookies für den Betrieb der Webseite
Matomo Webanalysedienst
Youtube Video-Player-Dienst

zurück